Rode Bus Profielwerkstukken

Net als iedere docent in de bovenbouw krijg ik een aantal scholieren om te begeleiden met hun profielwerkstuk. Je kunt natuurlijk zelf wat bedenken. Je kan ook “mee met de rode bus”. Dat betekent, dat je een soort Rode Loper voor je vindt, tot aan de bus.

In de Rode Bus zit een community, nationaal of internationaal, waar je mee mee kunt liften. Een reis die ik als begeleider ook graag zal maken. Het brengt ons iets sneller iets verder, dan wanneer jij in je eentje een reis samenstelt. Maar dat mag ook, daar niet van.

Machine Learning met DeepRacer

Vond je het leuk om met Robots te spelen en wil je nu iets meer diepgang ? Ben je geinteresseerd in wat ze noemen “Artificial Intelligence”, dat in de praktijk Machine Learning is ?

Met ISW willen we meeliften op de community en technologie van Surf. Via https://www.surf.nl/en/agenda/surf-aws-deepracer-competition – die afgelopen is en we hebben ook geen toegang tot Surf….

  • AWS DeepRacer, het autonomous driving platform, gebouwd op de Cloud van Amazon.
  • GoDataDriven, een AI bedrijf uit Amsterdam dat ook al werkte voor Royal Flora Holland.

Werken met Data Science op Jupyter

Je hebt een onderzoeksvraag op het gebied van Big Data. Je wilt aan de slag met echte data uit het Westlandse bedrijven.

Jupyter is een geweldig tool en ik zie dit als de nieuwe WordPress, maar dan met code geïntegreerd.

Jupyter gaan we gebruiken om de serie database-opdrachten die nu nog in Access staat, om te zetten naar Mysql / Mariadb met Python. Zie Vervangende Opdracht Database Opdrachten Remake

Werken met de Changemakers van Ashoka

Wil je graag leven in een betere wereld en voel je de drive om ervoor te gaan. Laat je inspireren door de Changemakers van Ashoka. Deze internationale organisatie draait om Social Entrepreneurs, mensen die een bedrijf beginnen met een ander doel dan alleen maar geld verdienen. Er zijn ook Ashoka Schools, waar scholieren de ruimte innemen om de school en de omgeving op te frissen.

Wat kan en wil jij betekenen voor onze school of een betere wereld ? https://www.ashoka.org/en-NL/country/netherlands