Vervangende Opdracht Database Opdrachten Remake

Voor herhalers uit 5H en zittenblijvers.

Doel: hetzelfde als vorig jaar, maar dan met nieuwe tools en een schone lei beginnen.

Casus

Vorig jaar was er de schoolbibliotheek. Dit jaar is er nog niks. Het verhaal, waarvoor je een database-applicatie zou bouwen. Jij bedenkt het.

Je bedenkt een casus / applicatie die draait in de wereld die de doelgroep (scholieren 15-18 jr) begrijpt. Liefst vrouw-vriendelijk, want dat mist nogal eens. Daarom hebben we pas 1-5 meiden per klas, een teken van een slechte zaak in eerdere jaren.

De casus van de docent zelf

Na elke les wil ik dat de deelnemers heel rap een online form inklikken, de applausmeter gaat rinkelen en de gegevens van de les worden gescraped en de database in floeperen.
Om historische / testgegevens te produceren moet er ook een fake-die-lessenseries script komen, waarmee je vele mega tientonnen entries in je database opverzint.

De Database

Ontwerp een database met 5 – 8 tabellen. Gebruik 1:1 relaties, 1:n relaties en n:m relaties. Teken de database op bijv. draw.io. . Bouw de database in SQL Create statements voor mysql / mariadb Sqlite.

De database moet ook gevuld. Gebruik je fantasie, auto-numbering en ook name-generators.

Jupyter

Super te gekke omgeving. We zijn op dit punt al heel blij als je een werkende omgeving in de lucht krijgt.

We gaan in de cloud met Jupyter en ook niet bij Sara, maar bij Kaggle. Beslissend puntje was dat ze SQLite apart adverteren, dus dat is net wat wij nodig hebben vandaag de dag. SQLite is een database (library) die als ingebouwde engine voor apps kan dienen. Zeg maar, zoals Access was in het PC-Tijdperk.

Voor jou komt het erop neer dat je een gratis account aan kunt maken en als je < 18 bent, moeten je ouders eerst dit formulier aan Kaggle sturen.

Bedenk theorie en opdrachten

Nu je je toolset voor elkaar hebt, kan het echte werk beginnen. Ontwerp opdrachten zoals je die zelf ook al gehad hebt. SQL-queries. Met de opdracht geschreven, kun je de theorie die erbij komt, ervoor behandelen. Zo bouw je het op. Beter 1 klein opdrachtje tegelijk. Kleine stapjes 1 voor 1 in een lange reis.

Het werk dat je nu doet, hoort eigenlijk in de opleiding tot IT-docent. Gefeliciteerd ! Copy this thing en bewaar m voor je assessment.