Je bekijkt nu Amazon EC2 Challenge

Amazon EC2 Challenge

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Challenges

Update 2019

Dit project is na de eerste run geheel herschreven op Discover the Amazon.

Inleiding

Amazon AWS EC2 is een enorm groot vakgebied – in principe veel groter dan de windows server world die je je eigen gemaakt hebt. In deze cursus maak je kennis met EC2 en krijg je de kans om dit platform te ontdekken. Je bouwt een video demo of je  maakt een tutorial voor studenten die na jou komen.

De Hoofdrolspelers

Amazon EC2

Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) , deel van het Amazon AWS Cloud platform, is de grootste cloud dienst van de grootste cloud provider worldwide. Met een Amazon account kun je deze diensten gewoon gebruiken. Wil je elders, dan kun je ook gebruik maken van een compatible dienst als Apache Cloudstack.

AWS Bronnen:

Linde van der Boom.

Linde van der Boom

Linde is een nieuwe docent bij Cloudbrug. Op haar eerste werkdag krijgt ze gelijk een klas voor haar neus. Maar er zijn nog geen opdrachten. Daarom geeft ze opdracht aan Zeus Cloud Engineers om haar eerste project voor de studenten te begeleiden.

Logan Seaman

Logan Seaman

Logan Seaman is cloud specialist bij Zeus Cloud Engineers. Het is zijn taak om Linde op weg te helpen met haar eerste cloud project.


De Casus

De juf is dus nieuw in de cloud. Op haar eerste werkdag heeft ze wel een klas maar nog geen lesmateriaal. Jij als cloud specialist wordt gevraagd om de juf op weg te helpen, zodat ze volgend jaar de klas een stuk verder kan brengen.


Opdracht Overzicht

Deel 1: Verplichte Onderdelen

 1. Hello World. Hello World is een basisoefening van developers : het eerste regeltje werkende code. Post je Hello World op het EC2 platform. Bewaar screenshots, URL, alles. Post je resultaat op cloudbrug.nl/amazon-aws/
 2. Demo. Kies een applicatie uit de web applicaties op deze lijst of op Curated List of Amazon AWS Applications. Of probeer Sandstorm.io voor de snelle fix. Krijg deze online en up. Bewaar screenshots, URL, alles.  Post je resultaat op cloudbrug.nl/amazon-aws/

Opdracht 3

Kies voor keuze 3A of 3B.

Keuze 3A. Video Demo. In je video toon je de unieke mogelijkheden van EC2, geeft je tips voor de start en ben je realistisch over de beperkingen.

Keuze 3B. Tutorial. Ontdek nieuwe mogelijkheden op het EC2 platform. Maak een stapsgewijze opdracht voor studenten die na jou komen.

Deel 3: Eind Presentatie

Maak een powerpoint of soortgelijk en lever deze in voor de deadline. Geef je presentatie op enthousiasmerende wijze aan mevr. van der Boom.

FAQ

 • Wat kost het gebruik van AWS? Je kunt gebruik maken van AWS Educate, waarbij je $50 kunt verbranden per vak. Zet je je server even in de parkeerstand als je ‘m niet gebruikt – aan het eind van de les.
 • Moet je je bronnen vermelden ? Ja. En let op de licentie.
 • Werk je in een team? Nee, je werkt alleen maar je mag best dezelfde onderdelen kiezen als je buddy.
 • Ik kom niet op mijn EC2 VM met putty. Lees de handleiding “Connecting to Your Linux Instance from Windows Using PuTTY
 • Ik krijg telkens een ander IP nummer. Hoe zit dat ? Lees de handleiding van Amazon over public en private IP numbers.
 • Ik heb een webserver geinstalleerd maar als ik de server wil bezoeken via de browser, komt er niks.  Als ik via ssh op de instance
telnet localhost 80

doe, komt er wel een resultaat, dus dan loopt de webserver wel, maar is niet toegankelijk. Kijk naar de inbound rules op je security group.

 • Als je je instance stopt en  weer start, krijg je een ander IP nummer. Lekker handig. Werk met Elastic IP’s om dat te ondervangen.

Dia’s Presentatie

Niet hoe het moet, maar zoals het kan. Naar die cloud.pptx