Je bekijkt nu Generieke Rubrics en Rubrics 4 Rubrics

Generieke Rubrics en Rubrics 4 Rubrics

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Rubrics
Voor elk project gaan we – met de klas, wie anders – een rubrics maken ter beoordeling. Hoe komt ik toch aan al die wijsheid? Uit de Rubrics Rubrics. Meta, heet dat.
Source: https://www.vernieuwenderwijs.nl/rubric-voor-rubrics/

Generieke Rubrics

Het niveau “6” moet zijn: het project voldoet aan de verwachtingen. Dit betekent dat je van een top-talent iets anders verwacht dan iemand die lessen heeft gemist door een gebroken been. Zoals Sjef Drummen zegt: als ik iedereen gelijke kansen wil geven, moet ik iedereen anders behandelen.
2 4 6 7 8 9 10
Kwaliteit Er zijn nauwelijks of geen onderdelen van de verwachte kwaliteit Er zijn meerdere onderdelen die voldoen aan de verwachte kwaliteit Er zijn meerdere onderdelen die voldoen aan de verwachte kwaliteit Op enkele onderdelen is het resultaat beter dan verwacht Het resultaat haalt op onderdelen een professioneel niveau Dit resultaat trekt het niveau in dit schoolvak de komende jaren omhoog Dit resultaat trekt het niveau in de school als geheel de komende jaren omhoog
Kwantiteit Minder dan de helft van de doelen van het project zijn bereikt Meer dan de helft van de doelen is bereikt, maar belangrijke delen ontbreken De belangrijkste doelen van het project zijn bereikt Alle doelen zijn in ruimte mate bereikt Het projectresultaat vormt een compleet geheel. Deelonderdelen matchen, geen losse eindjes idem idem
Inzet Om de doelen te halen kun je beter opnieuw beginnen Om de doelen te halen is er nog een fikse inspanning nodig. En / Of: Was al gestopt ruim voor de deadline, alsof het al zo geweldig was. De vereiste inzet is gedaan passend bij het verwachte resultaat De deelnemer heeft een mooi extraatje gedaan De deelnemer is niet gauw tevreden met zijn werk. De deelnemer heeft klasgenoten geholpen met hun werk De steun die de deelnemer geeft gaat verder dan alleen het klaslokaal.
Opgele-verde Arte-facten Meneer, ik heb niks Er is een resultaat, maar je prikt er gauw doorheen De verwachte artefacten zijn opgeleverd Enkele artefacten of onderdelen springen duidelijk in het oog Alle artefacten of onderdelen zijn van hogere kwaliteit dan verwacht. Er zijn voor dit vak unieke artefacten opgeleverd Er zijn voor deze school unieke artefacten opgeleverd.