Je bekijkt nu Rubrics Presentatie

Rubrics Presentatie

Print dit schema uit en omcirkel je score op het moment dat je het ziet. Verbetert (of verslechtert) de deelnemer in de loop van de presentatie, omcirkel beide rubrics en gebruik een pijl. De deelnemer ontvangt na afloop een keurig exemplaar voor in het portfolio.

EiRupsPopVlinder
Doel BereikenJe zit nog in je ei, komt er nog niet uitKomt wel ergens al is het niet verGaat nog wel even durenKan vrij vliegen en landen
InhoudNog erg magerPootjes zijn nog klein. Eet goed.Het is een hele klusKleurrijk en compleet
Contact PubliekGericht op de beamer of te dichtbijIs wel te volgenVerstoppertje. Zoekt een goede plant om te schuilen.Betovert het publiek
Lichaams-taalKleinKomt op een gegeven moment wel op gang.We weten het niet preciesOpbouwend en effectief
Stem-gebruikZwak en/of vlakRustig en stevigerIngewikkeld, moeilijk te volgenSpeelt met intonatie, tempo en kracht
SprekenLosse woorden, woordgroepen, onsamen-hangendMaakt eenvoudige zinnenZegt niet veel maar dan is het wel raak. Blijft zitten waar die zit.Goed tempo, vloeiend sprekend. Grotere segmenten omvatten.
VisualsNiet altijd even goed zichtbaar of leesbaar. Kleurgebruik warrigNetjes en gestructureerdDonker of absent.Schitterend (nachtvlinder kan ook)

Je ontwikkelt je niet in een rechte lijn, maar in meerdere fases. We gebruiken de symboliek van de levenscyclus van de vlinder. De criteria komen ergens anders uit het verhaal lijken desondanks best aardig, in eerste instantie.

Als je zelf de kwaliteit van de Rubrics Presenteren wilt inschatten, gebruik deze rubrics. Ik zeg niveau 1, net zo gemakkelijk. Kom nou, het is een eerste conceptmodelletje. Niet teveel verwachten gelijk.