Strijd tegen desinformatie cq. war on information

Alle woorden die rieken naar racisme worden verbannen geketend geblacklist opgeruimd.

Op Slashdot “Stuff that matters” vandaag een post over de software-wereld die terminologie verwijderd waar een nare smaak aan zit. Dit is mooi. Geen discussie, geen geruzie, maar ingrijpen en opkuisen.

Oh wacht, de discussie begint in de comments alsnog. Daar begin ik niet aan. In deze corona-tijd moeten we ons niet laten afleiden van hetgeen het eigenlijk om gaat.

We leven in een War on Information. Ook wel: War on Truth.

Wat houdt de War on Information in?

Jouw gedachten, jouw mening, jouw mind is het strijdtoneel. De wapens: media, media platforms, informatie zelf en emoties als angst en woede.

De politieke naam is “strijd tegen desinformatie”. Bron: https://www.privacy-web.nl/nieuws/coronavirus-eu-voert-strijd-tegen-desinformatie-op

Over welke kwesties wordt er gestreden?

De War on Information in het smartphone-tijdperk begon met de affaire Wikileaks / Assange. Julian Assange publiceerde op Wikileaks informatie van de Amerikaanse geheime diensten die was gestolen door security consultant Edward Snowden. De informatie bevatte bewijzen dat de geheime diensten het Amerikaanse volk belazerden. Daarom bracht hij het naar buiten in 2013. Snowden zit al jaren ondergedoken in Moskou en Assange zit in de Boliviaanse Ambassade in Londen. De reguliere media berichten niet vaak over de inhoud van de 1,5 miljoen documenten die Snowden heeft gestolen.

Een klassiek gebruik van War on Information betreft juridisch en financiëel gevoelige informatie. Al in 1815 fopte bankier JP Morgan de Londense beurzen door winst van Napoleon bij de slag van Waterloo te veinzen. Hij wist dat Napoleon had verloren omdat zijn eigen koerier deze informatie sneller met een eigen speciale boot had gebracht. Toen de gewone veerdienst aankwam met het nieuws, had hij via stromannen half Londen opgekocht voor een prikkie.

Vanaf 2015 gaat het verhaal dat president Donald Trump zijn verkiezing in 2016 te danken zou hebben aan samenwerking met de Russen. [time.com] Digitale inbraken en social media trolls vanuit Rusland zouden er ook mee te maken hebben. Jarenlang domineert dit verhaal de media maar pas in 2020 geven de meesten de strijd op als Trump niet te impeachen is.

In 2020 regeert Corona de wereld. Allerlei bestaande regels over hoe het land moet functioneren worden genegeerd en gauw aangepast. Rechten van burgers en bedrijven worden tijdelijk opgeschort. Het plan voor de noodwet ligt klaar. Het virus zelf, of het nu wel of niet man-made is, is op zijn retour.

Als je puur op de cijfers afgaat is het allemaal niet zo imposant. Hoe komt het dat het virus toch zo’n grote indruk maakt en de bevolking meedoet aan de lockdown? Angst.

Master Yoda, Star Wars.
Typisch bericht.

Levensgevaarlijke massahysterie gaat fout

#15 Maatregelen zijn flauwe kul: Professor Pierre Capel en Ab Gietelink

Emiritus (=gepensioneerde) professor van de Universiteit Utrecht fileert het coronabeleid. Leuk dat ie dat even zegt, over zijn boek “hoe gedachten je lijf beïnvloeden” : Het Emotionele DNA. Samenvatting

Wordt Informatie in onze media en media-platforms als Youtube, Facebook en Twitter ook gecensureerd?

Ja. Als je teveel van de officiele lijn afwijkt dan wordt de video gedelete. Zo verdween er een interview van David Icke bij LondonReal waarin Icke zei: there is no virus. De video is nog wel te zien via Bitchute.

De Volkskrant: wij spreken met de mond van de regering

Als de angst in de samenleving groot is, dan proberen we het eens te worden en tegenstellingen uit te sluiten.

Hoofdredacteur van de volkskrant, Pieter klok
Jensen citeert de opdracht van de regering aan de Telegraaf. Bron: https://jensen.nl/genee-de-griezel-de-jensen-show-184 en https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/22/het-heeft-ook-ons-overspoeld-a4003640. Zie ook https://www.telegraaf.nl/watuzegt/857516161/van-het-rivm-mag-beter-worden-verwacht

Welke andere bronnen worden er weggehouden?

Iedereen kan zelf een video-platform openen als youtube niet bevalt. Op je eigen site post je dan je video’s. Een toenemend aantal onderzoekers is dat aan het doen.

  • Willem Engel. Als biofarmaceut en nanotechnoloog stelt hij vooral vragen die de insiders in het medische wereldje niet kunnen stellen. Kritisch over de lockdown. https://viruswaanzin.nl/
  • Zach Bush, onafhankelijk onderzoeker, belicht het verband tussen ziekte en hoe wij omgaan met de planeet.
  • Zelfzorgcovid19 (dr Elens): Huisarts uit Meiel die patienten behandelde met een medicijn-combinatie die snel verboden werd.
  • Joe Dispenza legt uit op welke manier je gedachten invloed hebben op je gezondheid. Hij biedt allerlei oefeningen en meditaties.
  • Bruce Lipton legt uit op welke manier deze processen in je lijf plaatsvinden.

Media kanalen: Viruswaanzin.nl, Cafe Weltschmerz, Blue Tiger Studio, Robert Jensen, London Real, Infowars. A mention does not mean an endorsement. Let op: om aan de behoefte aan stress / spanning bij beginnende kijkers te voldoen, is angst op sommige platforms vervangen door woede.