Je bekijkt nu Een Leuke Presentatie Geven

Een Leuke Presentatie Geven

Vanaf 1 november krijgen jullie 4 weken de tijd om een leuke presentatie te bouwen. In de 5e week ga je die geven voor de klas. Je moet ‘m dus ook echt presenteren.

Kies een onderwerp

Kies een onderwerp waar jullie zelf verstand van hebben of leuk vinden. Het is extra goed (maar niet verplicht) als het een Mediawijsheid of ander voor iedereen belangrijk onderwerp is. Kies een onderwerp niet te groot (paarden, auto’s) en niet te klein (de accu van een ebike). Met Shetlanders of Mercedes AMG zit je goed. Elk onderwerp is maar voor 1 groepje per klas. Je hebt een dia of 10-12-15 nodig voor een fatsoenlijke presentatie.

Kies je programma

Er zijn 3 programma’s die je kunt gebruiken, maar je moet bovenaan beginnen. Heb je die al een keer gebruikt (show the proof) dan mag je verder.

 1. Powerpoint in Office 365
 2. Presentaties in Google Drive
 3. Prezi

Het hele team gebruikt hetzelfde programma. Deel de presentatie met elkaar zodat iedereen erin kan werken, tegelijkertijd, online. Prop de dia’s niet te vol, zorg voor scherpe en relevante plaatjes.

Maak een team

Je mag met 1,2 of 3 personen, maar niet met 4 of 5. Ook moet je zorgen dat iedereen wat te zeggen heeft en dat gaat het best als je 4 dia’s na elkaar mag doen. Als je na 2 zinnen moet wisselen, kom je niet in je verhaal.

Afspraken bij de docent vastleggen

Heb je een team en een onderwerp en weet je met welk programma je gaat, dan leg je dat vast bij de docent. Bedenk: het gaat een leuke presentatie worden. Je dia’s helpen daarbij maar uiteindelijk sta je het wel zelf te doen. Het gaat niet OM de powerpoint.

Tijdsplanning

 • Les 1: Leg je onderwerp, team en programma vast
 • Les 2: Verzamelen materiaal
 • Les 3: Op volgorde zetten van de dia’s. In deze les krijg je je tussencijfer. Je moet in deze les 3/4 van de inhoud van presentatie hebben staan. Het tussencijfer blijft staan en telt voor 1/3.
 • Les 4: De opmaak doen, controleren, oefen-presentatie.
 • Les 5: Presenteren!

Planning Per klas

HV1C

 • uitval op 22 november
 • tussencijfer in les 3 op 29 november
 • presenteren op 13 of 20 december

Alternatieve Opdracht

Voor de jonge wizards die echt niet blij worden van weer een powerpoint en die liever vandaag dan morgen snoeihard leren programmeren, volg deze cursus. In de week dat iedereen presenteert, presenteer jij de code die je gemaakt hebt. Dus verzamel je screenshots.