Keuze Opdracht

Later in 2016 is er in Klas 3 ruimte voor een keuze-opdracht. Dit is wat er tot nu toe ‘is’.

Als je zelf iets wilt bedenken, kan dat alleen, als je al ervaring hebt met de techniek en een korte beschrijving door de goedkeuring kunt krijgen.

Liefst alleen ‘Real Life’ projecten!

LMMS Music Stuff

Je kunt ook Garageband proberen, maar LMMS is zo cool dat je het thuis ook wel kunt draaien….Kijk alvast de video tutorials en dan installeren we het als nodig.

North Sea Jazz Artposter

Het bekende North Sea Jazz festival laat elk jaar een poster-wedstrijd houden op de Willem de Kooning academie. De winnende poster is dan een jaar lang de officiële poster. Ook dienen de oude posters om een lange wandelgang mee op te leuken.

NSJ_artposters

Opdracht: Maak een poster op A2-portrait formaat in CMYK-mode met Adobe (Photoshop / Illustrator). Verzorg zelf ook het afdrukken op A2 formaat (bonnetje inleveren). Roncalli stuurt de posters ongevraagd op naar NSJ om te wedijveren met de WdK-posters. Let op de officiële deadline!

Moeilijkheid: 2.

Roncalli Motion Effecten

Met Apple Motion kun je 3D Text Effecten maken voor Final Cut Pro. Ruig!

Opdracht: Maak een serie Final Cut generators die de docenten kunnen gebruiken voor een film. Zorg voor: film titel, subtitel, aftiteling, en ‘lower thirds’. In Roncalli Mavo stijl, maar niet al die kleuren tegelijk, dus.

Moeilijkheid: onbekend.

Tinkercad Print Object

Opdracht: Maak met Tinkercad een 3D ontwerp en print deze via Cura op de Ultimaker II van school. Je mag een kleur kiezen bij Colorfabb. Geen naambordjes of telefoonhoesjesen en groter dan een luciferdoosje.

Moeilijkheid: 2

PureData

Wil je een opdracht met programmeren. Of met muziek. Dat kan allebei. PD is een framework waar je je in code uit kunt leven met audio. Dit is echt super ruig, maar het gaat je wel moeite kosten. Ben je al hooked?

https://www.youtube.com/watch?v=Xpg8kJq50NU

 

Opdracht: Maak een ‘PD patch’ met het geluid, die je onder een bestaande video van een stukje gaming of cartoon laat lopen (kan ook in de patch, of met FCP).  Het resultaat is een PD patch en een video. Kijk ook even naar Beginnen met PD.

Moeilijkheid: 3.

tadpoles
Een van de Paper.js programmaatjes in de Showcase. Klik voor een werkende versie

Graphics programmeren met Paper.js

Paper.js is an open source vector graphics scripting framework that runs on top of the HTML5 Canvas. Een uitbreiding op Javascript, dit gaat niet meer ‘weg’.

 

Opdracht: Doe de “Getting Started” tutorials en zie dan verder samen met je docent wat je kunt doen.

Moeilijkheid: 3.

 

Office Opdracht

Had je wat minder fun in gedachten en wat meer serieus kantoorwerk, dan kan dat ook. Dit is een opdracht die je van pas komt als je later ‘in een kantoor’ gaat werken, maar ook als je bijv. LJC of administratie-medewerker van de Roncalli was.

Deze opdracht bestat uit een serie deel-opdrachten die je allemaal in deze volgorde moet zien te voltooien.

A. Namen Lijsten

Maak met behulp van een Random Name Generator een lijst van 50 namen, in Excel. Alle andere gegevens verzin je gewoon.

OF

Je maakt een Google Drive Formulier, met dezelfde velden. Verzin zelf namen en de andere gegevens.

Gebruik de volgende kolom-koppen:

  • Voornaam
  • Tussenvoegsel (van der etc.)
  • Achternaam
  • Adres (Straat + Huisnummer)
  • Postcode
  • Woonplaats
  • Telefoon
  • Email
  • Klas (1A, 1B, 1C of 1D)
  • Over naar Klas 2 (Ja of Nee)

50 namen, 10 kolommen, dus veel werk. Succes!

B. De brieven

Maak nu 2 brieven volgens een keurige voorbeeld brief (die je zelf op Internet zoekt). De ene is voor de leerling die over is. De andere voor leerlingen die zijn blijven zitten.

C. Afdruk Samenvoegen

Pas nu de brieven aan via de ‘Wizard Afdruk Samenvoegen’. Zorg ervoor dat op elke brief netjes de gegevens komen van de ontvanger en dat je alleen de brieven maakt, voor die leerlingen, die die brief moeten hebben.

D. Etiketten

Etiketten van alle 50 leerlingen, netjes geprint, gesorteerd op Klas en daarna op Voornaam.

E. Presentatie

Maak een presentatie voor de andere leerlingen waarin je uitlegt: waarom dit allemaal belangrijke trucjes zijn, hoe het moet en hoe het jullie is gegaan.

Office opdracht: moeilijkheid: 2 Saaiheid: 5.

Herhaling Eerdere Opdracht

Wil je een eerder werkstuk (website, film, logo) nog een keer doen, laat maar horen.

Moeilijkheid: wat jij wilt!