Je bekijkt nu Maak een Brickboy

Maak een Brickboy

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Digital Art
De Brickboy, geprint op stevig papier (160 grams) en dan netjes vouwen.

Een klassieke opdracht voor Photoshop of Gimp is de brick boy. Hierbij maak je een poppetje door te knippen, vouwen en plakken. Maar eerst maak je een mooi ontwerp en print je het uit op stevig papier. Je doet ongeveer een uur over het design van je poppetje en een half uur over het knippen en plakken.

Stap 1. Bedenk een concept

Bedenk eerst een “overall thema” voor de hele brickboy. In het voorbeeld is dat tennisser Rafael Nadal. Geef elk lichaamsdeel een eigen accent. Je mag dus niet even 1 bak snoepkleurtjes onder het hele thema schuiven en dan “af” roepen.

Stap 2. Download het template

Kies het originele, lege template of het “voorbeeld” met Raphael Nadal.

Een versie voor Gimp hoop ik later nog toe te voegen.

Stap 3. Photoshoppen

Alle doorzichtige stukken uit het template moet je voorzien van een relevante foto of kleur zodat je je concept in stijl kunt realiseren. Hier tennisser Rafael Nadal, met netjes de Nike schoenen op de plek van de voetjes. Let op hoe de linker- en rechterkant gespiegeld zijn. Alle rode vlakken moet je kleuren!

Stap 4. Printen, knippen, vouwen en lijmen

Waarom printen? Dan zie je pas of je werk scherp is. Digital art is prima, maar als je gaat printen loop je nog ergens tegenaan. Zijn die pixels nog wel scherp ? Als een scherp 72 DPI (dots per inch) is en je printer is 300 DPI, dan wordt je werk 4x zo wazig op het moment van printen. Check dat voor je \\’m in elkaar vouwt.

Het is een rottig klusje om alles te knippen, vouwen (gebruik een lineaal met schaar om een scherp vouw te maken), knippen en lijmen. De meeste leerlingen doen er gauw 45 minuten over. Het hoort erbij!

Stap 5. Brickboy Selfie

Laat je brickboy een selfie nemen en zet \\’m op je Insta.

Over de opdracht

De opdracht Brickboy is bedacht en gerealiseerd door Marien van Buuren voor de Roncalli Mavo. Tekst: Barry Voeten.