Je bekijkt nu Oproep aan soil kissers

Oproep aan soil kissers

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Challenges

In Nederland en België is een sterk netwerk van mensen die al jaren bezig zijn om onze bodem te verbeteren. Waarom ze dat doen, kun je zien in deze film. Ik vraag deze soil kissers om een opdracht voor jullie te schrijven als context voor je 3D animatie opdracht. Met meerdere opdrachtgevers kun je dan kiezen voor de opdracht die je het meest aanspreekt.

Wij beginnen net met 3D ontwerp en animatie dus je moet wel een beetje realistisch zijn over de verwachtingen. We beginnen met kleine stapjes en kleine beetjes. Heb je een groter idee, splits het dan op in 2 of 3 delen die dan door verschillende teams kunnen worden aangepakt.

Wat zou je kunnen bedenken? Deze ideeën werk ik uit op Kiss the Soil – Opdracht vormen . Alvast: een 3D Model. Een mini animatie. Bewegende tekst met een klein effect.

Hoe ziet zo’n opdracht eruit? Laten we even een voorbeeldje onderzoeken. We hebben een titel, een intro, een missie, een doelgroep en bronnen. Als laatste is er de vorm, maar die is voor alle projecten hetzelfde en wordt apart toegelicht – een clip van 3-7 seconden en wat technische shizzle.

Give Love met Patricia Arquette

Intro

Patricia Arquette, actrice en oscar-winnares, komt voor in een scene over haar project in Haïti. De scene begint op 20:50 voor het einde van de film. Op een school hebben ze compost-toiletten geïnstalleerd. Hier vangen ze humanure (een mengsel van human=mens en manure=mest). Die wordt gecomposteerd in een proces dat heet Hot Composting. Op de site van hun project Give Love leggen ze het uit hoe dat werkt. https://givelove.org/humanure-2/

Missie

Maak een visuele voorstelling van Hot Composting. Probeer het proces zo in beeld te brengen dat je het bijna ruikt – en dat is schoner dan je verwacht. Maak een clip die tussen de 5 en 10 seconden duurt, afhankelijk van de mate van detail die je aanbrengt.

Doelgroep

Je clip is bedoeld voor internationaal publiek op de site givelove.org. Ook komt het straks voor in het lespakket rond de composttoiletten. Deze kinderen zijn vanaf 6 jaar oud.

Bronnen

Naast de webpagina met inhoudelijke info rond de missie, https://givelove.org/humanure-2 in dit voorbeeld, is er behoefte aan wat foto’s en wellicht zelfs bestaande filmpjes die je kent over dit onderwerp.

Als er al 3D-modellen zijn, dan breng je ons wel heel erg op gang. Ook wat foto’s van jezelf en het project zouden fijn zijn. Dan hebben we een gezicht bij de naam. Het zou helemaal super zijn als je de missie ook wilt inspreken in een mini filmpje.

Ben je zelf beschikbaar om halverwege het project, als we er niet uit komen, vragen te beantwoorden? En wil je deel uitmaken van de jury om de eindresultaten te beoordelen? Dat kan ook online natuurlijk.

Kleine Lettertjes

De eerste project resultaten worden geshowd op de open dag van de school, half januari. Dus dan heb je hopelijk een resultaat!

Alle projecten en resultaten komen in het Public Domain of onder een soortgelijke vrije licentie.

Hoe nu verder?

Ben je een soil kisser of betrokken bij een soil kissers project en heb je belangstelling, neem dan even contact met mij op!

Super dank je!

Barry Voeten