Casus Veldrijden

Een fansite over het veldrijden gaat een database aanleggen om de record-kampioenen te eren. In elk seizoen (november-februari, ofwel de winter van 2022-2023) vinden er meerdere koersen plaats op het A-niveau, waar de Elite uitkomt.

Elke renner is lid van een team, maar dit lidmaatschap loopt in een bepaalde periode. Na die periode kan hij/zij in een ander team zitten, of de carrière hebben beëindigd. De bekende teams zijn Jumbo-Visma, Pauwels Sauzen, 777, en Alpecin-Fenix.

Elke koers, die vaak jaarlijks plaatsvindt, heeft een hoofdsponsor. Meestal is de koers vernoemd naar de originele naam en het hoodkenmerk is de locatie ofwel het dorp. Elke koers vindt plaats in meerdere klassen zoals de Elite Mannen, Elite Vrouwen, Mannen onder 21 en Junioren. Van elke klasse houden we de top-3 bij.

Een aantal koersen samen maakt een competitie. Zo vinden er een aantal koersen plaats in de World Tour, de Superprestige, X20 Badkamers en de Exact Cross. De stand in de competitie gaat meestal om verdiende punten maar bij de sommige competities is dit op tijd. Het aantal te verdienen punten van 1 race nemen we niet op in de database – dit is logica om op te nemen in de web app. Ook houden we van elke koers wel de eindtijd van de deelnemers bij maar niet de rondetijden.

Ontwerp het ER-Diagram van deze database in Draw.io, maak het tabellenschema erbij in Draw.io en bouw de database in Adminer. Voeg ook de gegevens toe van 3 wedstrijden naar keuze die plaatvonden in de kerstvakantie van 2022-2023 : koersen in de juiste competitie in de juiste plaats, de top-3 deelnemers en hun team met hoofdsponsor.