Planning PIT Profiel 2016

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Lessen VMBO

Hey,

Je docenten zitten weer aan de tekentafel….. hoe gaan we nu, na 4 maanden Processing, verder? Het wordt kiezen. Maar eerst:

  • Tot 30 januari werken we aan de films / website over Nerds on Stage. Maandag 18/1 valt uit, maar als je heel fanatiek bent mag je wel even langs komen. Er is een docenten cursus.
  • Roncalli Open Dag op zaterdag 30 januari. Kom van 10-12 of van 12-2. Of van 10-2. Wel even inschrijven via het officiële formulier. (link volgt)

Systeembeheer

Nieuwe Apples. Als het goed is, kunnen we na de kerst de nieuwe computers bestellen en dan gaan we eerst een aantal ‘oefen’ exemplaren inrichten. 1 of 2.

Oude Apples. Juist de oude systemen moeten ook opnieuw worden ingericht met Mountain Lion en de software die wij ‘hebben’. Zodat we ze niet leeg meegeven. Maak er ook eens eentje open en haal de stofzuiger er doorheen. Daarna gaan ze in de verkoop.

Arduino

We kunnen een aantal groepjes leerlingen met Arduino laten spelen.

https://youtu.be/5qVz_qZKjUghttp://

Raspberry Pi / Kano

Met Kano bouw je je eigen computer ‘and get this amazing feeling’. Hier leer je ook programmeren met bijv. Minecraft, Python en ook Linux. Maar het is allemaal rete-simpel (in het begin). 

 

3D

Wil je 3D Video Motion gaan leren, vraag dan om de DIY Blender DVD’s. Blender is supergaaf maar rete moeilijk. Daarom hebben we de cursus op DVD.

 

Wil je de professionele 3D Ontwerp kant op, voor industriele toepassing, dan kom je uit bij  OpenSCAD. Maar dan zul je eerst nog wat beter moeten kunnen…. programmeren.

Je kunt ook kijken in deze lijst van 3D Ontwerp Software 2015.

De Vase uit OpenSCAD.
Download het model via Thingiverse en open het in OpenSCAD.

Verder met Programmeren

We gaan een klassikale PIT groep door laten gaan met Programmeren. Eens kijken wat jullie willen, maar het pad dat ik zie is:

Processing -> Python -> Python Pygame (tutorial) / Translation Matrix -> OpenSCAD.

Kiezen

Je kunt later wel weer van keuze veranderen, maar om spullen te bestellen, moeten we wel gaan tellen hoeveel kids wat willen gaan doen. Bedenk wat je wilt en de week erna gaan we tellen!